Gebelik

Hangi günler kolay hamile kalırım?

Hamile kalmak istiyorum, hamile kalmak için ne yapmalıyım, hangi günler kolay hamile kalırım ? Bu soruları sayfamıza sıklıkla almaktayız. Bu sorulara dair daha önce bir çok makale yayınladık. Daha detaylı bilgi vermek için yeniden makale yazma gereği duyduk. Hamile kalmak istiyorsanız ve konuya dair bilgi yetersizliğiniz varsa bu makaleyi dikkatlice okumanızı öneriyoruz. Verdiğimiz bilgiler internetten derlenmiştir. Önerilerimizi dikkate alarak hamile kalmayı kolaylaştırabilirsiniz.

 

Gebe kalmaya çalışan kadınlar için en büyük etkenlerden biri, adet döngüsüdür. Menstrüel siklusunuzun bereketli günlerinde partnerinizle ilişkiyi zamanlama, yumurtlama yaparken, hamile kalma şansınızı büyük ölçüde artırabilir. Doğurganlık döngünüz olarak da bilinen en bereketli gün veya günlerinizi belirleyebilmeniz için, döngüsünü daha iyi anlamanız ve doğru bir şekilde izlemeniz gerekir.

Adet döngüsünün önemli aşamalarını tanımlayın. Adet döngüsünüz birkaç aşamada gerçekleşir, ancak bu sizin adet döngüsünüzde veya dönemin tamamında verimli olduğunuz anlamına gelmez. Aslında, bir kadının tüm adet döngüsü boyunca hamile kalabileceği bir efsanedir. Bunun yerine, sadece yumurtlama döneminden önce ve yumurtlama sırasında en verimli günlerinize hamile kalabilirsiniz.

Adet döngüsünü başlatan menstruasyon ; Vücudunuz vajina yoluyla uterusun kalınlaşmış astarını ortadan kaldırdığında ortaya çıkar. Bu süre boyunca kanamaya neden olur ve genellikle 3-7 gün arasında sürer. Ayrıca foliküler fazın ilk gününü, yumurta içeren foliküllerin büyümesini uyarır. Yumurtlama meydana geldiğinde bu faz biter. Foliküler faz genellikle 13-14 gün sürer, ancak 11-21 gün arasında değişebilir.Luteal faz yumurtlamadan sonra başlar ve bir sonraki dönemin başına kadar devam eder. Bir yumurtanın döllenmesi ve uterus duvarına implant yapılması durumunda rahminizi hazırlar.

Doğurganlık döneminin farkında olun. Bu sizin adet döneminizde, ilişkiden gebe kalma olasılığınızın en yüksek olduğu zamandır. Çoğu kadın için, doğurganlık dönemi yaklaşık altı gün sürecek. Verimli döneminiz boyunca ilişkide bulunun , gebe kalacağınızı garanti etmez. Ancak hamilelik şansınız, yumurtlamadan önceki 5 gün ve yumurtlamadan 24 saat sonra ilişkiye girerseniz önemli ölçüde artar. Sağlıklı, verimli genç çiftler genellikle bu pencereyi kullanarak % 20-37 oranında hamile kalma şansına sahip olurlar.

Her kadının döngüsü farklıdır ve stres gibi dış faktörlere bağlı olarak değişebilir . Döneminizin düzenli olup olmadığını belirlemenin en iyi yolu, her ay not almaktır. Son adet tarihlerinizi mutlaka not edin. Ortalama adet döngüsü 28 gündür; Bununla birlikte, döngünüz 21 ila 35 gün arasında değişebilir. Eğer döneminiz 90 gün veya daha uzun bir süre boyunca gerçekleşmiyorsa ve hamile değilseniz doktorunuzla konuşun. 28 günlük periyotlar: Eğer periyodunuz tipik olarak 28 gün sürerse, yumurtlama gününüzün 14. gününde gerçekleşecektir. Böylece en bereketli günleriniz 12, 13 ve 14 günler olacaktır. 35 günlük periyotlar: Eğer daha uzun menstrüel siklusunuz varsa, ovulasyon 21. günde gerçekleşecek ve en bereketli günleriniz 19, 20 ve 21. günler olacaktır. 21 günlük periyotlar: Eğer daha kısa menstrüel siklusunuz varsa, ovulasyon 7nci günde meydana gelir ve en bereketli günleriniz 5, 6 ve 7. Günlerdir.

Düzensiz dönemleriniz varsa vücut sıcaklığını kontrol edin veya yumurtlama tahmin kiti kullanın. Düzensiz dönemlere sahip olma eğiliminde iseniz yumurtlama testlerini kullanın. Vücudunuzun sıcaklığını takip edin. Yumurtlama sırasında vücut ısınız artacaktır. Servikal mukusunuzdaki değişiklikleri saptayın.Bu dönemde çok miktarda ince, temiz ve kaygan mukusunuz olacaktır.Doğurganlık döneminizde ya da yumurtlamadan üç ila beş gün önce ilişkiye odaklanın. İlişki enasında tükürük kayganlaştırıcı kullanmayın. Düzenli ilişkiye rağmen 1 yıl içinde hamile kalmazsanız mutlaka bir kadın doğum uzmnaına görünün. Sevgili okurlar , hangi günler kolay hamile kalırım başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir