Gebelik

Gebelikte 15. hafta belirtileri nelerdir ?

Artık 15 haftalık hamile olduğunuza göre, muhtemelen çok yüksek bir enerji hissediyorsunuz ve bu da yüksek libido anlamına gelebilir. Cinsel istekte artış hissedebilirsiniz.Vücudunuz nihayet hamile olduğunuza dair işaretler vermeye başladı. Geçen haftaya göre bebeğiniz biraz daha geliştir.Gözleri, ışığa duyarlı hale geliyor.Bebeğinizin iskeletinin kemikleri sertleşir ve kas dokusu gelişmeye devam eder . Hâlâ kısa olan bacakları her geçen gün daha da uzuyor . İşitme yetenekleri de gelişiyor .Ayrıca lanugo adı verilen ince tüylü bir saç tabakası oluşturmaya da başladı. Gebeliğin 15. haftası bebeğiniz artık sesinizi duyabiliyor.Bebeğinizin iç kulağındaki üç küçük kemik bu hafta şekillenmeye başlar, bu yüzden sizi duyabilecektir. Bebeğinizle konuşabilir, şarkı söyleyebilirsiniz.

 

 

Bu hafta bebeğiniz kabaca küçük bir elma veya portakalın büyüklüğündedir. Kemikleri büyümeye ve uzamaya devam ediyor. Bir bebeğe daha çok benzerken, cildi hala incedir ve damarları görünür halde dir. Gögüslerinizden sıvı geldğini görebilrsiniz. Bu sıvı sizi endişelendirmesin normaldir. Gebeliğin bu haftasında kıyafetleriniz ve ayakkabılarınız dar gelebilir. Şimdi kendiniz için alışveriş yapmanın zamanı geldi.

Mide ekşimesi ve hazımsızlık bu ay görülebilir fakat bulantılarınız muhtemelen azalmıştır. Acılı ve yağlı yemeklerden kaçının sık sık azar azar yemek yiyin.Kan şekeri seviyeleriniz değiştikçe, hafif baş dönmesi hissedebilirsiniz. Bu durum gebelikte sıklıkla görülmektedir.Gebeliğin 15. haftasında kramplar hissedebilrisiniz. Kramplara lekelenme ve kanama eşlik ederse derhal doktorunuzla iletişime geçiniz. Preeklampsi veya genetik veya kromozomal problemler konusunda yüksek risk altındaysanız, ilgili testler yapılacaktır.

Hormonal değişiklikler ve vücudunuzdaki artan kan akımı burun kanamasına neden olabilir. Bu oldukça yaygındır, ancak burun kanaması devam ederse, doktorunuza bildirin.Ayrıca diş eti kanamaları görebilrsiniz. Her dönem sağlıklı bir ağıza sahip olmak için oral hijyeninize dikkat edin. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve diş kaybını önlemek için süt ve süt ürünleri tüketin.

Vücudunuzda, hamileliğinizin bu aşaması ile ilgili daha fazla değişiklik fark edebilirsiniz – bunlardan biri, karnınızda çıkan çizgidir. Bu çizgi sizi endişelendirmesin normaldir. Bebeğiniz doğduktan sonra ortadan kaybolacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir