Gebelik

Gebelikte 36. hafta belirtileri nelerdir ?

Rahiminiz şimdi doğuma hazır hale geldikçe daha fazla Braxton Hicks (yalancı ) kasılma geçiriyor olabilirsiniz .Hamileliğinizin sonuna doğru oldukça güçlü olabilirler. Acı verici ve düzenli olduklarını fark ederseniz hemen doktorunuzla iletişime geçin. Öksürdüğünüzde veya güldüğünüzde bir miktar idrar kaçırabilrisiniz bu normaldir çünkü pelvik taban kasları (mesane etrafında) doğuma hazırlanmak için hafifçe gevşer. .

 

36 Hafta Hamile Kaç Aydır?

36 hafta sekiz aylık hamileliktir.

36 haftalık gebelik belirtileri

Aşağıdaki belirtileri hamileliğin 36. haftasında veya sırasında göreceksiniz:

Göğüslerde sızı ve sızıntı
İdrar kaçırma
Alt karın bölgesinde ağrı
Yüksek tansiyon ve yüksek şeker seviyesi
Vajinal akıntı
Pelvik bölgede ağrı
Ödem
Yalancı kasılmaların artan sıklığı
Büyüyen karın nedeniyle genel rahatsızlık
Göbekte kaşıntı

Bebeklerin çoğu 37 ve 40. haftalar arasında doğarlar; Fiziksel olarak, pek bir şey yok çünkü bebek doğum için pelvik bölgeye yerleşti.Tuvalet ihtiyacınız şimdiye kadar olmadığı kadar sık olacaktır. Gebeliğin 36 haftasında, çoğu bebek pelvik bölgeye iner. Mesane üzerindeki muazzam baskı, daha sık idrara çıkmayı sağlar.. Hamilelik hormonu HCG, pelvik bölgeye ve böbreklere giden kan akışını arttırır ve vücudun hemen atığın atılmasına olanak tanır. Akşamları sıvı alımını kısıtlama yardımcı olsa da, sıvıları azaltmayı düşünmeyin. Vücudunuz ödem ve idrar yolu enfeksiyonunu önlemek için sıvılara ihtiyaç duyar.

Bebeğiniz, bir zamanlar vücudunu kaplayan tüylerin yanı sıra vernix caseosa olarak bilinen rahmindeki cildini kaplayan ve koruyan mumsu maddeyi dökerek doğuma hazır hale geliyor. Bu maddelerin ikisi de bebeğiniz tarafından diğer salgılarla birlikte yutulacak ve ilk bağırsak hareketlerinin içeriklerini oluşturacak olan mekonyum denilen siyahımsı bir karışım ile sonuçlanacaktır.

Artmış eklem esnekliği, daha ağır bir uterus ve bebeğinizin başının baskısı sayesinde artık rahatsız edici pelvik ağrı yaşayabilirsiniz. Hamilelik hormonu HCG ayrıca pelvisinizdeki eklemleri gevşetir. Karın ve pelvis bölgesinde ağrı yaşayabilirsiniz. Bazen, özellikle vajinal veya fiziksel muayeneden sonra pembemsi (bazen kırmızı ve bazen kahverengi) akıntı ile karşılaşabilirsiniz.

 

36. haftada bebeğiniz doğmak için neredeyse hazır.Yumuşak bir kafatası bebeğin pelvis bölgesini kolayca itmesini ve annenin doğum kanalının şekline adapte olmasını sağlar. Sadece kafatasının değil, bebeğin kemiklerinin çoğu yumuşaktır, çocuğunuz büyüdükçe sertleşir. Mekonyum bebeğin bağırsağında doğana kadar kalan siyah, yapışkan ve katran benzeri bir bağırsak hareketidir. Fakat bazen bebekler rahimde iken mekonyum geçirir ve amniyotik sıvıyı lekeler. Suyunuz bozulur ve yeşilimsi renkteyse, derhal doktorunuza başvurun.Şimdiye kadar, bebek başını aşağıya doğru çevirmelidir. Bu gerçekleşmemişse, doktorlar bebeğe hafif baskı uygular ve baş aşağı pozisyona girmesi için onu teşvik eder.Bebeğin hareket etmesi için fazla yer yok. Ayrıca doğum için hazırlanıyor, yani daha önce olduğu kadar aktif olmadığı anlamına geliyor.

 

8. aya kadar, göğüsleriniz kolostrum- sızabilir, proteinler ve diğer temel besinlerle dolu ince sarımsı bir sıvıdır. Endişelenmeyin bu normal bir durumdur.Birçok kadın üçüncü trimesterinde meme kaçağı yaşar. Kolostrum denilen bu ince, sarımsı sıvı , bebeğinizin hayatının ilk günlerinde bununla beslenecektir.Bazen bebekler beklenenden erken doğabilir , bu yüzden kasılmalar için uyanık olmalısınız. Kasılmalar, menstruasyon kramplarına benzer şekilde, rahiminizde bir sıkma veya kramp gibi hissedebilir. Kasılmalar yaşıyorsanız, onları zamanlamak önemlidir. Kasılmalarınızı takip etmek için, başladıkları zamanı ve ne zaman bitirdiklerini kaydedin. Birinin ne zaman başlayacağı ile bir diğerinin başlaması arasındaki süre, kasılma sıklığıdır. Kaydettiğiniz bu notu hastaneye giderken mutlaka götürün.Sevgili okurlar gebeliğin 36. haftası belirtileri başlıklı konumuzu incelediniz. Konuya dair yorum ve sorularınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir,sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir