Gebelik

Ertesi gün hapı Ella Kullananlar

Ertesi gün hapı kullananlar kadınlar kulübü ertesi gün hapı yorumları kullanıp hamile kalanlar ve daha fazlası

Ertesi gün hapları yani Acil kontrasepsiyon, korunmasız cinsi münasebet sonrasında veya normal kontraseptif ( doğum kontrol ) yöntemlerin başarısız olması durumunda gebeliği önleme yeteneğine sahip olan doğum kontrol ilaçlarıdır. Ertesi gün haplarının hepsi de gebeliği önlemede % 100 başarılı değildir. Daha açık bir ifadeyle belirtirsek bu hapların koruması % 85 – 90 dır.

Ertesi gün hapları ile ilgili sorular

Sayfamıza sıklıkla ertesi gün haplarının kullanımı ile ilgili sorular almaktayız. Bu sorulardan bazıları ; Korunmasız ilişkiye girdim ilişkiden hemen sonra ertesi gün hapı aldım hamile kalırmıyım ? Partnerimle bir ilişki yaşadık boşalma olmadı ben tedbiren ertesi gün hapı yuttum hamile kalırmıyım ? Erkek arkadaşımla aramızda bir şeyler geçti ertesi gün hapını aldım ama adet olmadım sizce hamile olabilirmiyim ?

Ertesi gün hapı kullanıldığı halde hamile kalmak mümkünmüdür ?

Bu sorunun cevabı evettir. Makalemizin girişin de ertesi gün haplarının % 100 hamileliği önleyemiyeceğini belirtmiştik. Hamile kalmayı düşünmüyorsanız yada hamile kalmaktan korkuyorsanız ve cinsel yönden aktifseniz size uygun daha etkili bir doğum kontrol yöntemini tercih etmelisiniz.

Ertesi gün hapı ella yuttum adet olmadım hamile olabilirmiyim ?

Ella ve benzeri ertesi gün haplarının prospektüsünde adet gecikmesinin her ne kadar beklenen bir durum olmadığı belirtilse de bu tür ilaçları kullananlar da adet gecikmesi olabiliyor. Adet gecikmesi ya gebelik yada ilaç kaynaklıdır. Ella yada benzeri ilaçları aldığını halde adet gecikmesi yaşıyorsanız tedbir amaçlı mutlaka gebelik testi yapın.

https://www.hamilemiyim.org/ertesi-gun-hapi-kullananlar-kadinlar-kulubu-hamilemiyim/

Ella ertesi gün hapını ne zaman kullanmalıyım ?

Cinsi münasebet sırasın da kondom kullandıysanız ve kondomunuz deforme olduysa ella kullanabilirsiniz. Doğum kontrol hapı kullanıyorsanız ve doğum kontrol hapını almayı unuttuysanız ella kullanabilirsiniz. Korunmasız birliktelik sonrası gebeliği önlemek için ella kullanabilrisiniz.

Ella hap korunmasız ilişkiden hemen sonra en kısa zaman da kullanılmalıdır. En fazla 5 gün geçmeden kullanılması tavsiye edilir. Ella hapı aldıktan sonra kusma yada ishal olursa ilk 3 saatte ilaç etkisini yitirebilir buda istenmeyen gebelik için risk oluşturur. Bu durum da yapmanız gereken ikinci bir hapı almadan önce hekime danışmak olmalıdır. Ertesi gün hapını her gün sürekli kullanmayın. Bu ilacı sürekli almanız durumun da hormonlarınızı alt üst edebilirsiniz. Ayrıca bu ilacı kullanmadan önce mutlaka hekime yada eczacıya danışınız.

Sevgili okurlar, ertesi gün hapı ella ile ilgili makalemizi incelediniz. Ella ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz. Ayrıca etkili doğum kontrol yöntemleri için Doğum kontrol yöntemleri ve etkinlik oranları ” isimli konumuzu inceleyin.

https://www.hamilemiyim.org/ella-hap-kullanan-kadinlar-lutfen-dikkat/

Ertesi gün hapı kullananlar kadınlar kulübü ertesi gün hapı yorumları kullanıp hamile kalanlar ve daha fazlası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir