Gebelik

İki aylık gebelik belirtileri

Hamilelik oluştuktan sonra, rahim ve plasenta büyüyen embriyonun ihtiyaçlarını karşılamak için gelişir ve gebeliği destekleyen HCG, östrojen ve progesteron kadın hormonları büyük miktarlarda salgılanır. Hormon seviyelerindeki değişim, annenin bedeninde çeşitli belirti ve semptomların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Gebeliğin 2. Ayında bebeğe bir embriyo denir .Bu ay içinde, embriyo içindeki iç organlar hızlı bir şekilde gelişir, gebeliğin 2. Ayının sonunda uzuvlar ve kafa formu ve embriyo bir insana daha fazla benzeyecektir. Hipotalamus, böbrekler, meme bezleri, kalp, akciğerler ve diğer iç organlar oluşur; vücudun kasları üzerinde kontrolü olan amigdala gelişir. Kalp gelişmeye başlar, 4 odacığa bölünür ve işlev görmeye başlar, bu yüzden ultrason taramasının embriyonun kalp atışını başlatabileceği bir dönemdir. Hamileliğin ilk üç ayı hem anne hem de bebek için zor bir dönemdir . Düşük riski vardır , bu nedenle anne adayı doktor kontrollerini aksatmamalıdır.

 

 

Gebeliğin İkinci Ayında Görülen Belirtiler

Sık idrara çıkma;
Mide bulantısı, kusma,
kabızlık;
Mide ekşimesi, mide bulantısı, gastrit
İştah kaybı ve aşerme;
Göğüslerin şişmesi, koyu meme başları, kabarcıklar bezlerinin etrafında belirginleşir
Baş ağrısı;
Bayılma ve baş dönmesi;
Sinirlilik, kaygı, korku, sevinç, duygusal çarpıklık;
Variköz damarlar;
Cilt değişiklikleri;
Şişkinlikler.

Büyüyen uterusun basıncı ve artmış metabolik hız, idrara çıkma isteğini daha sıklıkla tetikleyebilir. Mide bulantılarınız sıklaşabilir.Gebelik sırasında meme bezlerinin büyümesi ve gelişimi ağrı ve hassasiyete neden olabilir. Hamilelik sırasın da vajinal akıntınız fazla olabilir.Vajinanın asit düzeyindeki değişiklikler ve artan nem, bölgenin maya enfeksiyonuna daha duyarlı olmasına neden olabilir. Buna ek olarak, değişen hormon seviyelerinden dolayı kendinizi yorgun bitkin hissedebilirsiniz. İki aylık gebe olduğunuz da fiziksel görünümünüzde yalnızca hafif görünür değişiklikler olacaktır. Vücudunuz, uygun bebek gelişimi için gerekli olan östrojen ve progesteron gibi hormonları üretmekle meşguldür.

Büyüyen uterus mesanenizi büyük sıkıntıya sokar ve böylece sık idrara çıkma isteği yaratır. Bazı kadınlar iştahında artışa ve bazı garip yiyecek isteklerine sahip olabilirler. Bu semptomlardan hiçbirini yaşamamanıza rağmen endişelenmenize gerek yoktur . Her gebelik farklıdır, bu nedenle bir kadının yaşadığı gebelik belirtileri diğerlerinden farklıdır. Tüm bunlar oldukça normal semptomlardır ve ikinci trimestere girdiğinizde semptomların çoğu geçer.2 aylık hamileyken sağlıklı beslenme çok önemlidir. Asitli yağlı gıdalardan kaçının . Siz ve bebeğiniz için sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir