Saç Modelleri

Gebelikte saç dökülmesi neden olur ?

Gebelik süresince bir kadının vücudu çeşitli değişikliğe uğrar . Cilt renginde değişimler, kilo alma saç dökülmesi gebelikte sıklıkla görülmektedir. Saç dökülmesi gebe olan kadınlar için hayli endişe verici bir durum dur. İlk üç aylık dönemde gebelik hormonlarına bağlı mide bulantısı , kusma, saç dökülmesine neden olabilecek beslenme yetersizliğine neden olabilir. . Vitamin B kompleksi, biyotin, C vitamini, vitamin E ve çinko içeren diyet takviyeleri yararlanabilir. Hamilelik sırasında herhangi bir vitamin takviyesine başlamadan önce daima doktorunuza danışın.

 

 

 

Gebelikte hormonların değişimi ile birlikte kusma sıklıkla görülüyor. Sık kusan gebelerde beslenme yetersizliği gelişiyor ve haliyle saç dökülmesi olabiliyor. Yinede altta yatan nedeni belirlemek için hekime görünmek en doğrusudur. Gebelik boyunca unutulmamalıdır ki beslenme hem sizin hemde bebeğiniz için çok önemlidir. Beslenmeniz de sebze meyve baklagiller mutlak surette olmalı. Yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli, Fındık fıstık ceviz gibi tohumlar diyete dahil edilmelidir. Ayrıca süt ve süt ürünleri kırmızı et , beyaz et ve balık tüketimi de önemlidir. Genel olarak beslenme yelpazesi geniş olmalıdır.

Hamilelik döneminde, büyüyen bebeğinize uyum sağlamak için beslenme ihtiyaçlarınız değişir. Bir çok gebe kadında anemi gelişir. Anemi gelişmesi durumunda baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi el ve ayaklarda üşüme hissedebilirsiniz. Anemi gebelikte dikkate alınmalı ve en kısa zaman da tedavi edilmeliidr. İlaç tedavisi ile birlikte demir içeren besinler tüketilmelidir.Anemik bir durum, saç dökülmesi gibi birtakım farklı belirtilere neden olabilecek vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin miktarında bir azalmaya işaret eder.

 

Vücudunuz hamilelik sırasında daha fazla beslenme gerektirir. Demir ihtiyacı yüksektir. Alınan miktarın azalması saç dökülmesine neden olabilir. Ayrıca vitamin mineral ve A vitamini eksikliği de saç dökülmesine neden olabilir. Gebelikte şeker hastalığı ve mantar enfeksiyonu gibi bazı hastalıklar saç dökülmesine neden olabilir. Hamilelikte hormonların dalgalanması saç dökülmesine katkıda bulunabilir. Tiroid hormonu, bazal metabolik hızı, sindirim sistemini, zihinsel sağlığı ve hatta tırnak ve saçları korumakla sorumludur. Bu hormonun eksikliği saç dökülmesine sebbeiyet verebilir. Deri alerjileri ve kafa derisini etkileyen koşullar da saç dökülmesine katkıda bulunabilir.

 

Şayet her hangi bir sağlık probleminiz yoksa saç dökülmesi kullandığınız şampuandan, stresten gerçekleşebilir. Ayrıca genetik faktörlerde saç dökülmesine neden olabilir. Organik şampuanları tercih edin ve saç derinizi zeytin yağı ile nemlendirin. Kimysal içeren kozmetiklerden kaçının. Flavonoidler ve antioksidanlar içeren meyve ve sebzelerle beslenme saç dökülmesini önleyebilir. Saç dökülmesini önlemek için diyetinize C vitamini E vitamini ve çinko içeren besinleri dahil edin. Aloe vera özleri, çoğu deri rahatsızlığıyla baş etmede inanılmaz faydalı oldukları konusunda üne sahiptir. Aloe vera jelini kafa derisine uyguladığınızda saç derisinin kuruluğu ve enfeksiyonu nedeniyle aşırı saç dökülmesini önleyebilirsiniz. Saçlarınızı fazla fırçalamayın. Bu, daha fazla hasarı önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca saçlarınıza fön ve maşa yaparak ısıya maruz bırakmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir