Saç Modelleri

Saçlardan bit nasıl temizlenir ?

BİT NASIL TEMİZLENİR KADINLAR KULÜBÜ 

Saç  bitleri kafa derisinde ve saç tellerinde bulunan küçük parazitlerdir. Bu kan emici parazitler çocuklar arasında yaygındır. Ancak, herhangi bir yaştaki insan için bir sorun olabilir. Saç bitlerine sahip olmak utanç verici bir sorunun yanı sıra can sıkıcı olabilir.

 

Evde Saç biti neden olur ?

Saç biti için çeşitli nedenleri aşağıdadır.

Virüs bulaşmış bir kişiyle temasta bulunma
Etkilenen insanlarla oynamak, çalışmak, uyumak ve bir arada bulunmak
Tarak veya enfekte kişi ile fırça paylaşımı
Enfekte bir kişinin giysilerini giymek
Enfekte kişi ile aynı yatakları kullanma

Saç biti yaygın belirtileri

Aşağıdakiler, bit istilasının en yaygın iki semptomudur.

Kaşıntı
Kafa derisi üzerinde kırmızı görünümler
Bu parazitler çabucak üredikleri için çıkarılması zordur. Bitleri ortadan kaldırmak için reçetesiz satılan birkaç ilaç vardır ancak doğal ev ilaçlarını tercih etmek her zaman iyidir.

Sarımsak güçlü bir kokuya sahip olduğu için bitleri etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Ayrıca, enfeksiyonu önleyen anti-bakteriyel özelliğe de sahiptir. Zeytinyağı da biti tamamen ortadan kaldırılmasında yararlıdır. Bebek yağı, kafa bitlerinden kurtulmak için kolay bir tedavidir. Saç bitlerinden kurtulmanın bir diğer yoluda saçlara vazelin uygulamaktır.Çay ağacı yağı, doğal bir insektisit gibi davranan antiseptik özelliklere sahiptir. Baş biti için etkili bir tedavidir.
Sarımsakla saç bitinden kurtulmak için bu adımları izleyin. 8 diş sarımsağı soyup ezin ve az miktarda limon suyu ilave edin.Karışımı saşlara uygulayın yarım saat sonra saçlarınızı yıkayıp kurulayın. Dar dişli tarakla saçlarınızı tarayın.
Zeytin yağıyla saç bitlerinden kurtulmak için şu adımları izleyin. Saçınızın tamamına zeytin yağı uygulayın ve saçınızı bir havluyla kapatıp bir gece bekleyin. Sonraki gün saçlarınızı yıkayıp kurutun.

Bebek yağıyla saç bitlerinden kurtulmak için ; saçınızın tamamına bebek yağı sürün. Saçlarınızı dar dişli tarakla tarayın ve daha sonra şampuanlayıp yıkayın. Vazelin saç bitlerini ortadan kaldırmada çok etkilidir. Saçlara vazelin uygulayın daha sonra havluyla saçlarınızı sarın 1 saat sonra saçlarınızı yıkayıp kurulayın ardından tarayın. Çay ağacı yağıda saç bitlerini tedavi etmede etkilidir. Biraz zeytin yağı ile seyreltin ve saçlarınıza bu karışımı sürün. 1 saat saçınızda bekletin daha sonra saçlarınızı yıkayıp kurulayın.

Yukarıdaki ev ilaçları denenmiş ve test edilmiş ve saç bitini tamamen ortadan kaldırılmasında etkili olduğu görülmüştür. Sonuçların etkili olabilmesi için birkaç gün veya hafta boyunca sürekli olarak uygulanması gerekir. Sevgili okurlar sizlede saç bitini ortadan kaldırmak için uyguladığınız yöntemleri bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, bir çok kişiye yardımcı olabilirsiniz.

BİT NASIL TEMİZLENİR KADINLAR KULÜBÜ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir