Gebelik

Kimyasal gebelik nedir belirtileri nelerdir?

Bazı çiftler için hamilelik zor kazanılmış bir rüyadır. Gebelik şüphesiz en keyifli deneyimlerden biridir, ancak komplikasyonlara ve yan etkilere de sahiptir. Hamile olduğunuza dair bir onayınız ( pozitif gebelik testi )olabilir, ancak bazen gebeliğinizin seyri olumsuzlukla sonuçlanabilir. Sonuç sağlıkla ilgili komplikasyonları tetikleyebilir hatta düşüğe yol açabilir.Bir kimyasal gebelikte böyle bir komplikasyondur. Kimyasal gebelik,kimyasal gebelik belirtileri,kimyasal gebelik neden olur,kimyasal gebelik nasıl anlaşılır detaylar yazımızın devamın da.

 

 

 

Kimyasal bir gebelik çok erken bir gebelik kaybı olup, genellikle gebeliğinizin ilk 3 ila 5. haftasında ortaya çıkar. Kimyasal bir gebelikle kan veya idrar testi ilk olarak hamile olduğunuzu gösterir, ancak daha sonra test negatif olur. Erken bir gebelik testi yapmayan ve erken gebelik belirtisi göstermeyen kadınlar genellikle kimyasal bir hamilelik kaybı olduğunu asla bilemezler.Kanama, beklenen bir sonraki dönemde veya birkaç gün sonra meydana gelebilir. Bazen bu kanama normalden biraz daha ağır veya daha uzundur.

Kimyasal gebelik nedenleri

 

Kimyasal gebeliğe neden olanla ilgili hala tıbbi kanıt yok. Kromozomda bir anormallik çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir, bazıları yumurta veya spermlerin kalitesizliği, gelişmekte olan bebeğe babadan veya anneden geçebilecek genetik anormallikler veya anormal bir bölünme olabilir . Hekimler kimyasal gebeliklerin neredeyse yarısının kromozomlardaki bir takım anormallikler nedeniyle meydana geldiğini düşünüyorlar.

 

Klamidya, frengi veya toksoplazmoz gibi belirli enfeksiyonlar.

Zamanında tedavi edilmeyen tiroid hastalığı gibi bazı sistematik hastalıklar.

Edinilmiş veya konjenital çeşitli uterin anomaliler.

Rahimin yetersiz astarlanması.

Hormonal seviyelerde anormallikler.

Fetusun uterus dışına implante edilmesi.

Luteal faz defekti

Gelişmekte olan fetüsün kromozomundaki anormallikler

Normal gebeliklerde İnsan Koryonik Gonadotropin (HCG) normal şekilde beklenen bir şekilde yükselir. Bir kimyasal hamilelikte ilk HCG seviyeniz genellikle beklenenden düşüktür ve normal şekilde yükselmez. İdrar ve kan gebelik testleri HCG’yi, sonraki döneminizden önce erken tespit edebilir. Kimyasal hamileliği önlemek mümkün değildir. Ayrıca, kimyasal hamilelik için özel bir tıbbi tedavi yoktur. Kimyasal gebeliğin gelecekteki gebelikleriniz üzerinde herhangi bir etkisi olup olmayacağını teyit edebilecek tıbbi bir kanıt bulunmamaktadır. Kimyasal hamileliklerin gerçek yüzdesi bilinmemektedir çünkü bu gebeliklerin çoğu tanınmamaktadır.

 

Kimyasal hamilelik ve düşük doğumun en büyük nedeni embriyo anormalliğidir. Anormal bir embriyo orantısız sayıda kromozom içerir. Anormal embriyoların büyümesine neden olan diğer faktörler yapısal kromozomal, epigenetik ve metabolik faktörleri içerir.İmplantasyon sorunları nedeniyle de kimyasal gebelikler oluşabilir. Sevgili okurlar, kimyasal gebelik nedir belirtileri nelerdir başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir