Sağlık

Kanser hastalığını iyileştiren gıdalar

Kanser her yıl giderek artan çok sayıda insanı etkileyen bir sağlık sorunudur. Kanserin kesin nedeni bilinmemekle birlikte, diyet ve yaşam tarzınız hastalıktan muzdarip olma riskinizi belirlemede büyük rol oynamaktadır. Bazı yiyecekler kişinin kanserden muzdarip olma riskini artırırken, diğerleri tedaviye yardımcı olabilir ve hatta ilk etapta meydana gelmesini engelleyebilir.

 

 

Birçok hasta normal ve sağlıklı beslenmeyi takip edebilir

Kanser tedavisinden beslenmeyle ilişkili yan etkilere sahip değilseniz, yeme ve / veya sindirim yapabilme kabiliyetinizi sınırlarsanız, aşağıdakileri içeren genel olarak sağlıklı bir diyet yapabilirsiniz:

Meyve ve sebzeler
Kepekli tahıllar
Fasulyeler
Besleyici yağlar
Yağsız protein

Beslenme ve egzersiz gibi günlük alışkanlıklar kanser riskini ne kadar etkiler? Düşündüğünden çok daha fazlası. Araştırmalar, zayıf beslenmenin ve aktif olmamanın kişinin kanser riskini artırabilecek 2 temel faktör olduğunu göstermiştir. Sigarayı bırakmanın yanı sıra, kanser riskinizi azaltmaya yardımcı olmak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden bazıları şunlardır: Sağlıklı ve ideal kiloya sahip olmak, düzenli olarak fiziksel anlamda aktif olmak, organik besinleri tüketmek.

Kanser hastalarına faydalı olabilecek bazı yiyecekler şunlardır:

Yeşil yapraklı sebzeler: Yeşil sebzeler ıspanak , lahana, roka , tere vb bir dizi zengin olan vitamin gibi ve mineraller A vitamini ve C ve antioksidanlar. Bu mineraller ve vitaminler, kanser hücrelerine savaşmaya ve onların yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, kanser hücrelerini öldürmeye ve tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olan glikosinolatlar bakımından da zengindirler.

Sebzeler: Brokoli ve lahana gibi turpgiller , zengin C vitamini kaynakları gibi antioksidanlar kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olur. Ayrıca kanserin önlenmesine yardımcı olan fitokimyasallar içerirler.

Meyveler: Meyveler en çok tercih edilen antioksidanlardır ve aynı zamanda vitamin, C ve gallik asit açısından zengin kaynaklardır. Bunlar bağışıklığı artırmaya ve viral ve fungal enfeksiyonlara karşı savaşmaya yardımcı olur . Meyveler ayrıca yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltabilir.

Taze otlar ve baharatlar: Otlar ve baharatlar sadece lezzeti değil, aynı zamanda bağışıklığı artırmaya ve kanser gibi hastalıklara karşı da korumaya yardımcı olur. Zerdeçaldaki curcumin’in tümör boyutlarını azaltmada ve göğüs ve kolon kanserine karşı savaşmada yararlı olduğu bilinmektedir . Sarımsak , biber , zencefil , kekik , acı biber , fesleğen , ve maydanoz , kanserden muzdarip olma riskini azaltmaya yardımcı olan ve bağışıklığı artıran diğer bitkilerdir.

Süt ürünleri: Yoğurt, bağırsak ve sindirim sisteminiz için çok önemli olan ‘iyi bakteriler’ kaynağıdır . Bu probiyotikler, bağışıklığı artırmaya yardımcı olur ve tümörlerin büyümesini ve hücre yenilenmesini hızlandırmasını engelleyebilir. Süzme peynirindeki sülfür proteinleri ve doymuş yağlar da kanserin önlenmesine yardımcı olabilir.

Fındık ve tohumlar: Ceviz , brezilya fıstığı , chia çekirdeği , keten tohumu vb. Gibi tohumlar besin ve liflerin ana kaynağıdır.Ayrıca omega 3 yağ asitleri gibi esansiyel yağ asitleri bakımından da zengindirler. Genel sağlığınızı güçlendirmenin yanı sıra, bu besinler hücrelere enerji vermeye kanser gibi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabilir.

Yoğurt. Yemek yemek ve sağlıklı sindirimi kolaylaştırır. Aromalı veya sade çeşitleri seçin. Sevgili okurlar Kanser hastalığını hızla iyleştiren gıdalar başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlere bu başlık altından paylaşabilirsiniz. Ayrıca verdiğimiz önerileri uygulamadan önce mutlaka bir hekime danışmanızı tavsiye ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir