Sağlık

Salatalığın faydaları nelerdir ?

Kim gevrek, sulu, ferahlatıcı salatalıkları sevmez ki? Salatalık, sağlıklı bağ dokusu (kaslar, bağlar, kıkırdak, kemik ve deri) için temel bir bileşen olan mineral ile yüklüdür. Ayrıca iyonik potasyum, magnezyum ve C vitamini ile vücuda güçlü bir alkalize edici etki bırakır. Ek olarak, salatalıklar özellikle cildi, eklemleri ve dokuları nemlendiren sıvılar bakımından zengindir.Salatalık suyu vücudun düzgün çalışmasını teşvik eder.Salatalık suyu iyi beslenmeyi sağlar ve mükemmel bir B vitamini kaynağıdır. B vitaminlerinin eksikliği genellikle yorgunluk, sinirlilik ve kötü konsantrasyon ile sonuçlanır. Salatalık suyu sinirlerinizi yatıştırır, endişe ve stresi azaltır . Görme yeteneğini geliştirmek istiyorsanız, salatalık suyu için.

 

 

Gevrek bir atıştırmalıktan serinletici bir meyve suyuna kadar birçok yönden tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca ağır bir yemek için hafif bir garnitür olarak tüketilebilir.Bu sebze, bir dizi harika şifa özelliği sayesinde hem eski hem de modern tıp profesyonellerinin radarında yer almaktadır. Bir salatalığın % 96 sı sudur. Dokuları korumak için gerekli olan zeaksantin ve antioksidan beta kriptozantini içeren birkaç sebzeden biridir.

Salatalık suyu sağlıklı, besleyici ve çok yönlü bir içecektir. Salatalık su içeriği yüksek K vitamini, silika, A vitamini, C vitamini ve klorofil içerir. Salatalık suyunun birçok yararı, yüksek vital bulguları ve idrar yolu taşlarını tedavi etmeyi içerir. Salatalık suyu daha fazla lezzet için tatlandırıcılar ve farklı meyve suları ile karıştırılabilir.

Salatalık vücudu nemlendirir. Salatalık % 96 sı su, vücudu nemlendirir ve toksinleri ortadan kaldırır. Salatalık, vücudun tek bir günde ihtiyaç duyduğu vitaminlerin çoğuna sahiptir. Düşük kalorisi ve yüksek su içeriği sayesinde, salatalık fazla kilo vermek isteyenler için mükemmel bir besindir. Günlük salatalık tüketimi kronik kabızlık için bir çare olabilir.Salatalık çok sayıda potasyum ve lif içerir. Bu nedenle kabızlığa iyi gelmektedir.

Salatalık, bağ dokularını güçlendirerek eklem sağlığını destekleyen mükemmel bir silikon dioksit kaynağıdır. Ek olarak A, B1, B6, C, D, K, folat, kalsiyum ve magnezyumdan oluşur. Ayrıca asit seviyelerini düşürerek artrit ağrısını azaltır. Salatalık, cilt fonksiyonunu geliştirmek için sıklıkla topikal olarak kullanılır. Salatalık içindeki doğal askorbik asit ve yüksek su içeriği, göz altındaki ince cildi nemlendirmeye yardımcı olur.

Yukarıda belirtilen tüm vitaminler ve mineraller salatalıkta güçlü bir kas ve eklem ağrısı savaşçısıdır.Diyabetik hastalar için faydalıdır. Salatalık, insülin üretmek için pankreas hücrelerinin ihtiyaç duyduğu bir hormon içerir.Mide ekşimesi, gastrit ve hatta ülser gibi sindirim bozukluklarına yardımcı olur, günlük taze salatalık suyu tüketimi ile tedavi edilebilir.Potasyum ve magnezyum açısından zengindir, kan basıncını düşürür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir