Gebelik

Hamilelikte bebeğin kesesi ne zaman görülür ?

Hamilelikte bebeğin kesesi ne zaman görülür ?

Pozitif bir gebelik testi görmek, bir dizi duygu, düşünce ve soruna neden olabilir.Pozitif bir test, hamile olduğunuzu bilmenizi sağlar, ancak bebeğin  kesin varlığı ile ilgili bilgi vermez.Poazitif bir gebelik testi sonrası gebeliğin mutlaka ultrasonla teyidi gereklidir. Sonograf olarak da bilinen bir ultrasonografi, bebeğinizin doğmadan önce görülmesini sağlayan bir testtir. Sağlık hizmeti sunucuları tarafından gebeliğin değerlendirilmesi için bir ultrason kullanılır ve gebeliğin olması gerekenden ilerleyip ilerlemediğini belirlemek için kullanılır.

 

Standart bir ultrason gerçekleştirildiğinde, rahimdeki bebekle ilgili çok önemli bilgiler elde edilir.Bebeğinizin büyümesini izleyebilir ve mevcut olan herhangi bir anormalliği tespit edebilir.Ultrasonun belirlediği son önemli şey, bebeğin cinsiyetidir.

 

Ultrason nedir?

Ultrason bir görüntü oluşturmak için ses dalgalarını kullanır (resim). Ses dalgaları duyulamaz ve kullanılan ses dalgalarının gücü çok düşüktür. Gebelikte, gelişmekte olan bebeğe bakmak için bir ultrason taraması kullanılabilir.

Hem ultrason hem de anne için emniyetlidir çünkü iyonize radyasyonu kullanmaz (bir röntgen filminden farklıdır). Bugüne kadar ultrasonun anneye ya da bebeğe zarar verecek herhangi bir kanıt bulunamamıştır.

 

Ultrason çeşitleri

 

Dört Boyutlu Ultrason

Çoğunlukla rahimdeki bebeğinizin hareketlerini kaydeden dört boyutlu bir ultrasonografidir.

Üç boyutlu Ultrason

Bebeğinizle ilgili daha belirgin yani detaylı resimler verir.

Fetal Ekokardiyografi

Büyük ölçüde kalp kusurlarını algılar ve bebeğinizin kalbiyle ilgili daha belirgin bir görüntü verir.

Trans vajinal ultrason

Bu yöntemle, bir dönüştürücü genellikle karnın üzerinde hareket ettirmek yerine vajina içine yerleştirilir.

Doppler Görüntüleme

Bebeğinizin vücudundaki kan akışı özelliklerini ölçer

 

 

Ne Zaman Bir Bebeği Ultrasonda Görürsünüz?

 

Fetal kalp atışı genellikle altı haftalık bir ultrasonda saptanabilir. Altı haftada normal fetal kalp atışı dakikada yaklaşık 90 ila 110 atıştır. Sonograf cihazı bir kalp atışı tespit edemezse, altı hafta sonra bazen algılanamayan bir kalp atışı, yedi hafta veya daha fazla zamanda daha güçlü ve daha belirgin olabileceğinden, hamile bir kadının genelde bir veya iki hafta sonra tekrar kontrol edilmesi gerekir.

 

Gebelik hesaplama

 

Gebeliğiniz son adet döngüsünün ilk gününden başlar. Bununla birlikte, ovulasyonun kesin günü kadından kadına ve döngüden döngüye kadar değişebilir. Bu demektir ki, hamilelik haftası  hesaplama  yaklaşık tahmini olarak hesaplanmaktadır.Gebelik haftası hesaplanırken son adet tarihiniz baz alınır.

En Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir ?

 

 

Bir ultrason taraması ne zaman yapılır?

 

Ultrason taramaları gebeliğin herhangi bir aşamasında yapılabilir, gebelik belirtileri 5 haftaya kadar erken görülür. Pozitif bir gebelik testinden sonra hekim kontrolünde olunuz. Gebeliğinizin teyidi için ultrason incelemesi gereklidir.

 

Ultrason bebek hakkında ne söyleyebilir?

 

Ultrason taramaları bebekle ilgili tüm sorunları tespit edemez.Ultrason, bazı fiziksel doğum kusurlarını tespit edebilir. Spinal bifida, bazı ciddi kalp kusurları, bazı böbrek problemleri, ekstremite parçalarının yokluğu ve bazı yarık damak vakaları, 19-20 hafta içinde görülebilen fiziksel doğum kusurlarına örnektir.Ultrason genellikle bebeğin cinsiyetini gösterebilir, ancak her zaman% 100 garantili değildir.

 

 

Bebeğin kalp atışı ne zaman başlar?

 

Embriyo nun kalbi, hamileliğin yaklaşık 6 haftasında atılmaya başlar . Bir transvajinal ultrason (dahili bir ultrason), gebeliğin 6 haftasında bir kalp atışını tespit edebilir. En  rahat şekilde 10 ve 12 haftalarda bebeğin kalp atışları dinlenebilir.

 

Gebelik kesesi ultrasonda ne zaman görülür ?

 

 

Bir çok anne  adayı hamile olduğunu öğrendikten sonra bebeğin kesesini ne zaman göreceğini merak eder. Hcg ile gebeliğin tespiti sonrası hemen bebeğin kesesi ultrasonda  görülmez.  Bebeğin kesesi gebeliğin 4-5-6 . haftası transvajinal ultrason ile görülebilir. Bir çok anne adayı transvajinal ultrasona girmek istemez. Bebeğinin düşüceğini sanır. Oysa düşük tehlikesi yoksa bu test uygulanabilir. Israrla  karından ultrason yaptırmak isteyenlerin ise  6. haftayı beklemeleri gerekir. Ayrıca HCG değeri 3000-4000 düzeylerinde olursa karından ultrason yapılabilir.

Gebeliğinizin seyri hakkın da sağlıklı bilgi edinmek için doktor kontrolün de olmanız şart. Düzenli doktor kontrolleri gebeliğinizin seyri hakkın da bilgi verirken olası riskler için de önlem alır. Sevgili anneler ne diyor okuyucuları ; bu konu hakkın da değerli görüş ve deneyimlerinizi lütfen bizlerle bu başlık altından paylaşın.  Anne adaylarına sağlıklı gebelik süreci diliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir