Gebelik

HAMİLE KALMAK İSTİYORUM

Hamile olduğunuzu düşündüğünüzde bir çok , sahte semptomlar karışıklığa neden olabilir. Hamile olduğunuzu gösteren belli işaretler olduğunu unutmayın. Gebe olup olmadığınızı anlamanın en iyi yolu gebelik testi yapmaktır.Gebelik testlerini isterseniz eczaneden tedarik edebilir, isterseniz hastane de yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra gebeliği onaylayan septomlar vardır. Bu makalede gebeliğe dair her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hamile kalmak istiyorsanız ve planlı bir gebeliğe sahip olmak istiyorsanız mutlaka öncelikle hekim muayenesin den geçin. Sağlık kontrollerinizi yaptırın. Gebelik planın dan önce sağlık kontrolün den geçmeniz gebelikte görülebilecek hastalıkları önlemede önem taşır. Genelde kadınların çoğu bu tür bir girişim de bulunmaz . Fakat gebelik öncesi doktor kontrülü önemlidir.

Gebelik belirtileri ilk günlerde nasıl oluyor ?

Gebelik belirtileri implantasyon gerçekleştikten sonra başlar. Buda gebeliğin 4- 5 . haftasına takabül eder. Her kadının gebeliği farklıdır. Kimi belirti yaşayacaktır kimide hiç bir belirtiyi yaşamayacaktır. Gebeliğin ilk güçlü bulgusu beklenen adet dönemin de gecikme olmasıdır. Ayrıca date 1-2 gün kala yada adet gecikmesin de implantasyon yani yerleşme kanaması görebilrisiniz. Buna kanama dediğimize bakmayın yoğun değildir. Sadece lekelenme şeklinde bir kaç damladan ibarettir. Adetin gecikmesin den sonra gögüslerinizde ağzı sızı ve hassasiyet olacak, bel ve kasık ağrısı yaşayacaksınız. Ruh halinizde dalgalanmalar, mide bulantıları aşermeler olacaktır. Tabi bu septomların hiç birine sahip olmayabilirsiniz de. Hamile olduğunuzdan emin olmak hayati önem taşımaktadır. Evde hamilelik testleri belirsiz sonuçlar veriyorsa, durumunuzu onaylamak için kanda gebelik testi yani HCG yaptırın.

Hamile olduğumu öğrendim ne yapmalıyım ?

Hamile olduğunuzu muhetemelen ya evde yada hastanede yaptırdığınız test sonucuyla öğrendiniz. Şimdi yapmanız gereken gebeliğinizi onaylamak için doktora görünmek. Doktorunuz son adet tarihinizi soracak ve sizi muayene edecektir. Ultrasonda kesenin görünmesi ile gebeliğiniz onaylanacaktır. Gebeliğiniz onaylandıktan sonra düzenli olarak doktor kontrolün de olmanız gerekir. Bu hem sizin hemde bebeğiniz için önemlidir. Düzenli doktor kontrolü gebelikte görülebilecek komplikasyonları erken aşamada tepit eder. Bu nedenle doktor kontrollerinizi aksatmayın.

Gebelik, bir kadında birçok fizyolojik ve psikolojik değişiklik getirir. Neleri yapmanız yada yapmamanız konusun da dikkatli olmanız gerekir. Bazı öngörülemeyen durumlara hazırlıklı olmalısınız, ayrıca yersiz endişelerden de uzak durmalısınız. Bebeğinizin güvenliği ve sağlığı için hamile iken yapamayacağınız pek çok şey var. Beslenmenize dikkat edin. Çiğ besinleri tüketmekten kaçının . Kimyasal maddelerden uzak durun ,fazla kafein tüketmeyin.Alkol ve sigaradan uzak durun . Uzun süre oturmayın uzanmayın. Ara sıra evde olsanız dahi içerde dolaşın. Doktorunuz tavsiye etmedikçe herhangi bir ilacı kullanmayın. x- ışınlarına maruz kalmayın. Stresten kaçının ve düzenli olarak uyuyun. kişisel hijyeninize dikkat edin. Bebeğinizin gelişimini takip etmek için doktor kontrollerinizi kaçırmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir