Cilt Bakımı

Yağlı ciltler için bakım önerileri

Yağlı cilt, dünya çapında birçok insanı etkileyen yaygın bir güzellik problemidir. Bir çalışma, yağlı cildin aşırı deri veya sebum yağı üretiminden kaynaklandığını bildirmiştir . Yaş, hava durumu ve diyet gibi diğer faktörler de bu probleme katkıda bulunur. Uygun bir temizleyici içeren doğru cilt bakım rutini, yağlı cilt sorununu kontrol etmede size yardımcı olabilir. Makalemizin devamında yağlı ciltler için bakım önerilerini bulabilirsiniz.

 

 

 

Temel olarak gül suyu cildi temizlemeye, yumuşatmaya, tonlamaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca, dolaşımın ve hücre yenilenmesini sağlar. Ek olarak, sebum üretimini dengelemeye yardımcı olacak pH dengeleme özellikleri de vardır. Biraz gül suyu alın ve pamuk pedini ıslatın. Ardından, yüzü yukarı doğru hareketlerle silin. Bundan sonra yüzünüzü sade su ile durulayın. Bu işlemi yatmadan önce her gece yapın.

Papatya çayı inanılmaz antioksidan ve nemlendirici özelliklere sahiptir.Ayrıca, güneş ve diğer zararlı faktörlerden kaynaklanan hasarın onarılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda yağlanmayı azaltmaya ve cildi aydınlatmaya da yardımcı olur. Mükemmel bir nemlendirici olan zeytinyağı , derideki nemi kesmeye, yağ bezlerini yatıştırmaya ve aşırı yağ üretimini kontrol etmeye yardımcı olur. Ayrıca, zeytinyağında bulunan antioksidanlar cildi onarmaya yardımcı olur. Ayrıca, yağlı cilt tiplerinde yaygın bir sorun olan akne ile savaşan güçlü antibakteriyel etkiler içerir.

Elma sirkesi , yağlı cilde sahip insanlar için iyi etkilere sahiptir. Cansız ve ölü cilt hücrelerini temizler.Bunun dışında, elma sirkesinin hafif asitliği cildin pH’ını dengelemek ve fazla yağı emmek için faydalıdır. Cilde uygulamadan önce su ile seyreltin ve cildinizin bir kısmında test yapın. Zerdeçal aşırı sebum üretimini yönetir ve bu nedenle yağlı ciltler için etkilidir.Limon, yağlı ciltler için mükemmel bir çözümdür çünkü yağ salgılanmasını nötralize etmeye ve yönetmeye yardımcı olan sitrik aside sahiptir. Ayrıca asit, akneye neden olan zararlı bakterileri öldürmek ve yaraları azaltmak için etkili bir şekilde çalışır. Bal antibakteriyel maddeler içerir ve cildinizin nemini geri kazandırmaya yardımcı olur. Ayrıca sivilceleri azaltmaya yardımcı olur ve size doğal parlak bir cilt sağlar.Limon suyu ve balını karıştırın.Bu karışımı yüze uygulayın ve 1-2 dakika hafifçe masaj yapın. Uygulamayı, suyla durulamadan önce yaklaşık on dakika bekletin.

Süt antik çağlardan beri en iyi güzellik bakımı olarak kullanılmıştır. Cildinizi temizlemeye, tonlamaya ve eksfoliye etmeye yardımcı olan doğal asitler ve enzimlerden oluşur . Birçok cilt bakım ürününde kullanılan laktik asit adlı bir ana bileşene sahiptir ve yağlı cildi tedavi etme ve cildin uygun pH dengesini sağlama yeteneği ile bilinir. Bunun yanı sıra, cildin genç ve taze görünümesine yardımcı olabilir.

Cildiniz aşırı yağlıysa cilt tipinize uygun bir sabun kullanın ve yine yıkama işlemi sonrası cildinizi nemli tutmak için nemlendirici kullanın. Aslında yağlı cilde sahip olanlarda ciltte yaşlanma olmuyor bu bakımdan şanslılar. Bu endenle tavsiyem cildinizde ki yağı kurutmak yerine, yağın neden olabileceği sivilce ve akneleri önleyeci bakımlar uygulayın. Evet sevgili okurlar yağlı ciltler için bakım önerileri başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir