Sağlık

Terim neden kötü kokuyor ? Ter kokusunun nedenleri nelerdir ?

Terlediğiniz zaman vücutta yaşayan baketeriler kötü kokuya neden olur. Genetik durumunuz, aşırı kilolu olmanız ve stresiniz kokunuzu etkileyebilir.Sarımsak, lahana, et gibi yiyecekler , alkol ve bazı ilaçlar vücut kokusuna neden olabilir. Ter kokusu çoğumuz için utan verici olsada fizyolojik süreç ve bir yaşam olgusudur.Basit biyolojik veya kimyasal tepkimelerden ve çevresel faktörlerden temel sağlık sorununa kadar, bir çok koşul ter kokusuna neden olabilir.

 

Hepimiz ter ve vücut kokusu arasında bir bağlantı olduğunu biliyoruz. Vücudunuzun iki çeşit ter bezi vardır eccrine ve apokrin bezleri. Cildin yüzeyindeki bakteriler, apokrin ter ile temas ettiğinde, onu besler ve gelişir ve aynı zamanda, belirgin bir koku ile kimyasal reaksiyonlara neden olurlar. Apokrin bezleri aşırı ısındığımızda, egzersiz yaptığımızda veya stresli veya endişeli olduğumuzda uyarılmaya eğilimlidir, bu nedenle genellikle bu durumlarda vücut kokusunu fark etme eğiliminde olursunuz. Sürekli hijyen uygulamaları ve düzenli olarak yıkamak, özellikle apokrin bezleri olan bölgelere yoğunlaşmak, rahatsız edici vücut kokusunu kontrol altında tutabilir. Bu arada, apokrin ter bezleri sadece ergenlik döneminde gelişir ve bu yüzden çocukların genellikle vücut kokusu yoktur.

 

İlginç bir şekilde, genlerinizin hoş ya da hoş olmayan bir koku algılayacağınız konusunda da bir rolü vardır.Fazla kilolu olmak vücut kokusunu daha da kötüleştirebilir. er, aynı zamanda yeterince hava almayan deri kıvrımlarına da yapışabilir, bakteri gelişmine katkıda bulunabilir. Hiperhidroz aşırı terleme ile karakterize bir tıbbi durumdur. Bu aşırı aktif ter bezlerinin neden olduğu görülmektedir. Anksiyete, akromegali, kanser, karsinoid sendrom, aşırı aktif tiroid gibi diğer tıbbi durumlar da aşırı terlemeye neden olabilir. Ve ter temel olarak vücut kokusuna neden olan bakteriler için yakıt olduğundan, daha fazla ter, vücut kokusuna nedne olur. Streste terlemeye neden olabiliyor.

 

 

Yediğiniz yiyecekler de vücut kokunuzu etkileyebilir. Örneğin karnabahar, lahana, brokoli, sarmısak ve soğan gibi sebzeler ter kokusunu tetikleyebilir.Vücudunuzun kokusu da ne kadar sağlıklı olduğunuz hakkında bir şey söyleyebilir. Bazı tıbbi durumlar belirli vücut kokuları ile ilişkilidir. Cildinizi düzenli olarak temizleyerek ve kuru tutarak ve iyi bakteri oluşumunu hızlandıran ve kötü bakterilerden arındırabilirsiniz . Nefes alabilen terletmeyen kumaşlar dan kıyafetler giyin.

 

Ter kokunuzu gidermek için bir kaba 2 yemek kaşığı tuz koyun kaltuk altlarınıza bu suyu sürün ve oavalayın. Daha sonra durulayın. En son bebek pudrasını koltuk altınıza tatbik edin.Ayrıca yasemin yağıda koltuk altındaki ter kokusunu gidermektedir. Koltuk altınıza yasemin yağı sürerek gün boyu terlemeyi ve kokmayı önleyebilirsiniz.

 

Sevgili okurlargörüldüğü üzere ter kokusunun bir çok nedeni vardır. Her türlü önleme rağmen ter kokusundan kurtulamıyorsanız bir hekime görünün. Bazı tıbbi koşullar ter kokusuna neden olabilir. Sizler ter kokusunu nasıl gideriyorsunuz ? Deneyimlerinizi bizlerle paylaşmak istermisiniz ? Aşağıda yer olan yorum bölümüne deneyimlerinizi paylaşarak bir kişiye ışık olabilirsiniz.

Popüler inanışın aksine, ter kokmuyor. Su, tuz, protein ve yağlardan oluşan temiz, kokusuz bir sıvıdır. ‘Vücut kokusu’ dediğimiz koku aslında bakterilerden kaynaklanır.Vücudumuz, cildin doğal savunmasına yardımcı olan milyonlarca zararsız bakteriye ev sahipliği yapmaktadır. Vücut kokusunun nedenleri kişiden kişiye değişir.Günde en az bir kez duş almayı deneyin , temiz kıyafetler giyin. Günümüzde ter kokusunu önleyen çeşitli rolon markaları vardır bunlardan birini tercih ederek ter kokusunu önleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir