Sağlık

Hindistan cevizi suyunun faydaları nelerdir ?

Hindistan cevizi suyu inanılmaz sağlık yararlarına sahip en eski tropikal doğal içeceklerden biridir. Genç yeşil hindistan cevizlerinden gelir, ferahlatıcı ve lezzetlidir ve kalori bakımından da düşüktür.Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan mikrobesinlerden oluşur . Yaz sıcağında tüketilecek en güzel içecektir.Kusma, ishal, ısı çarpması vb. Neden olduğu dehidrasyonu tedavi edebilir.

 

 

 

Aynı zamanda enerji seviyesini de artırır çünkü bu büyük bir karbonhidrat kaynağıdır.Hindistan cevizi suyu, özellikle yoğun çalışmalardan ve egzersizden sonra vücudu sulandırmak için de tüketilebilir.Ayrıca hazımsızlık, gastroenterit ve asitlik gibi durumlarda mide yatıştırmaya yardımcı olur.Hindistan cevizi suyu, C vitamini, magnezyum ve potasyum içeriği nedeniyle kan basıncını kontrol etmek için mükemmeldir.

Potasyum, sodyumun yan etkilerini dengelediğinden kan basıncını düşürmede yardımcı olur. Ayrıca hipertansiyon kontrolüne yardımcı olur. Kolesterol ve yağ içermez, dolayısıyla kardiyo-koruyucu faydalar sağlar.Hindistan cevizi suyunu içmek kan dolaşımını artırır ve kalp krizi ve felç riskini azaltır.Hindistan cevizi suyu, kilo kaybını destekleyen mükemmel bir içecek olarak kabul edilir.Aynı zamanda sindirime yardımcı olan ve dolayısıyla yağ metabolizmasını arttıran çeşitli biyoaktif enzimlere de sahiptir .

Hindistan cevizi suyu, sodyumun dengelenmesine yardımcı olan potasyum içerir ve fazla suyu ve zararlı toksinleri vücuttan temizler.Çoğu baş ağrısına, dehidratasyon, hatta migren neden olur. Migrenli kişiler vücutlarında daha az magnezyum seviyesine sahiptir.Hindistan cevizi suyu elektrolitleri besler, böylece vücudu daha fazla nemlendirir ve aynı zamanda magnezyum açısından zengindir, dolayısıyla migreni azaltır.

Hindistan cevizi suyundaki amino asitler ve diyet lifi kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur ve ayrıca vücudun insülin hassasiyetini artırır .Ayrıca diyabetik kişilerin kilo almasına yardımcı olur .Olgun hindistan cevizi suyu kandaki ve oksidatif stresdeki glikoz seviyesini azaltmaya yardımcı olabilir.Hindistan cevizi suyu doğal bir diüretiktir, idrar akışını hızlandırır ve vücuttan toksinlerden kurtulmaya yardımcı olur.

Potasyum da bol miktarda bulunur ve idrar alkalileştirir, bu da ağrıya neden olan ve ciddi sağlık sorunlarına neden olan böbrek taşlarını geliştirme riskini azaltır.Bununla birlikte, vücudunuzda yüksek potasyum seviyelerine sahipseniz, hindistan cevizi suyunu içmekten kaçının.

Hindistan cevizi suyu yaşlanmayı önler.Ayrıca, yaşa bağlı hastalıklara yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur çünkü hücre ve dokuları yeniden oluşturur.Hindistan cevizi suyu, karbonhidrat ve yağların enerjiye dönüşmesine yardımcı olan manganez açısından zengindir.Dolayısıyla hindistan cevizi suyunu içme metabolizmayı geliştirir ve aynı zamanda daha fazla kalori yakmak için yardımcı olur.Aynı zamanda sindirim sisteminde de yardımcı olur, çünkü sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olan yüksek miktarda lif içerir.Zengin bir potasyum kaynağı olan hindistan cevizi suyu, kas kramplarından kurtulmayı sağlayabilir ve ayrıca kas sıkışıklığı aşırı ve yoğun egzersizlerden kaynaklanıyorsa vücuttaki elektrolitleri yenileyebilir.

Kemik mukavemeti vücut için çok önemlidir. Zayıf kemikler, sayısız sağlık sorunlarına ve ağrısına neden olabilir.Her ne kadar kalsiyum kemiklerin ana bileşenlerinden biri olsa da, kemiklerimizin sağlıklı ve güçlü kalması için gerekli diğer besin maddeleri de vardır.Hindistan cevizi suyunun kemikler üzerinde büyük bir etkisi vardır ve kemik mukavemetini arttırdığı için kalsiyum ve magnezyumuna sahip olduğu için kemik gücünü arttırır.

Hindistan cevizi suyu, insan vücudu için gerekli olan beş elektrolitten oluşur. Kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve sodyum içerir.Bu besinler vücutta farklı işlevlere hitap eden çeşitli özelliklere sahiptir.Örneğin, kalsiyum kemik yapımında yardımcı olur, magnezyum diyabetin, astımın vb. Önlenmesine yardımcı olur, potasyum sinir sisteminin ve beyinin daha iyi işleyişine yardımcı olur ve aynı zamanda çeşitli başka işlevlere de sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir