Gebelik

Gebelikte beslenme ve kilo verme

Hamilelikte Beslenme Klavuzu Gebelikte beslenme kadınlar kulübü Nasıl beslenmeli nasıl kilo almalı tüm ayrıntılar burada

Gebelik, heyecan vericidir, halihazırda fazla kilolu kadınlar için kilo ikileme dönüşebilir. Bunun nedeni, bir bebek sahibi olmakla bağlantılı kaçınılmaz kilo alımıdır. Hamileyken kilo vermek, genellikle uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Bununla birlikte, hamileliğiniz sırasında gereksiz kilo alımını önlemek için yapmanız gereken şeyler vardır. İşte gebelikte kilo alımı ve kilo vermeyle ilgili gereken bilgiler !

Hamilelikte kilo artışı, büyümekte olan bebeğiniz için besleyici destek sağlayan normal ve sağlıklı bir olaydır.Vücudunuz ve gelişmekte olan bebeğiniz için karşılaması gereken belirli beslenme ihtiyaçları vardır. Diyet yaparsanız, beslenme yetersizliklerini tehlikeye atabilirsiniz. Doğumdan sonra devam edebilecek sağlıklı bir beslenme ve egzersiz programı geliştirmek için hamilelik öncesi ve sonrasında kilonuz hakkında doktorunuzla konuşun.

Hamileyken obez olma, aşağıdakilere yol açabilir:

Hamilelik sırasında fazla kilolu veya obezseniz, aşağıdaki komplikasyonlara sahip olma ihtimaliniz yüksektir.

Obez kadınlar, normal kadınlara kıyasla gebelik diyabeti geliştirme olasılığının yaklaşık dört kat daha fazladır. Vücut kitle indeksi yüksekse hamilelik boyunca yüksek tansiyon ve diyabet riski taşırsınız. Ayrıca doğum sırasında daha fazla sorun yaşayabilirsiniz; bebeğinizin erken olması, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde özel bakıma muhtaç olması, doğum kusuruna sahip olması veya bebeğinizin obez olması muhtemeldir.

erken doğum
ölü doğum
sezaryen doğum
bebekte kalp kusurları
anne gebelik diyabeti (ve daha sonraki yaşamında tip 2 diyabet)
annede yüksek tansiyon
preeklampsi: böbrekler gibi diğer organları da etkileyebilen şiddetli yüksek tansiyon formu
uyku apnesi
kan pıhtısı (özellikle bacaklarında)
anne enfeksiyonları

Bu tür tehlikelere rağmen, kilo vermeye en iyi yaklaşım, sağlıklı yaşam tarzı değişikliklerine odaklanarak tutarlı, ancak kademeli bir plandır. Kademeli kilo verme, vücudunuz ve bebeğiniz için en iyisidir.Hamile kalırken diyet yapmaya kalkışmayın. Doktorunuz size aksini söylemediği sürece hamileyken kilo vermeye çalışmayın.Doktorunuzla veya diyetisyenle konuşun. Kilonuzla ilgili endişeleriniz varsa bir diyetisyen yada doktorla konuşun.Boş kalorileri ve sağlıksız gıdalardan kaçının. Boş kalori, gereksiz kilo almasına neden olur, bebeğinize ihtiyaç duyduğu besin maddelerini sağlamaz. Boş kaloriden kaçınmak, sizin için sağlıklı bir gebelik kilosunun korunması için hayati önem taşır.

Prenatal vitaminleri kullanın. Vücudunuz hamilelik sırasında ek beslenme gereksinimine sahip olacaktır. Vitaminleri kullanmadan önce hekimizle konuşun. Demir, kalsiyum ve omega-3 yağ asidi takviyeleri aynı zamanda bebeğinizin gelişimine yardımcı olurken vücudunuzun işlevlerini sürdürmeye yardımcı olur.Fazla A, D, E veya K vitaminleri sağlayan takviyeleri kullanmaktan kaçının. Folat sağlayan gıdalara odaklanın ve bol miktarda protein, sağlıklı yağ, karbonhidrat ve lif aldığınızdan emin olun. Diyetinize olabildiğince sık meyve ve sebze eklediğinizden emin olun.

Birçok aşırı kilolu veya obez kadın, özellikle sabah bulantısının başladığı ilk trimesterde gebelik sırasında kilo verebilir. Bununla birlikte, gebelik sırasında diyet tavsiye edilmez. Bunun yerine, taze sebze ve meyveler, kepekli tahıllar, yağsız etler ve az yağlı süt ürünleri gibi sağlıklı gıdaları seçin. Bütün gün daha iyi hissetmenizi sağlamak için çok yönlü bir kahvaltıyla başlayın. Beyaz ekmek gibi işlenmiş tahıllar yerine tam tahıllı karbonhidrat kaynakları tercih edin. Yüksek lifli yiyecekler, kilo vermeye ve kabızlık gibi sindirim problemlerini önlemeye yardımcı olabilir. Bütün tahıllar, sebzeler, meyveler ve fasulye genellikle iyi bir lif kaynağıdır.

Uzmanlara göre, ilk üç aylık dönemdeki kilo kaybı olağandışı değil, bebeğiniz için de zararlı değildir. Düşünebileceğinizden daha sık olur ve ciddi bir sorun olarak görülmez. Bir çok anne adayı gebeliğin ilk günlerinde sıklıkla mide bulantısı yaşar. Bu sık kusma sonuçta kilo kaybına yol açabilir. Mide bulantısını ve kusmayı azaltmanın harika bir yolu, daha sık olarak daha küçük porsiyon yemektir.

Sevgili okuyucularımız ; Gebelikte beslenme ve kilo verme adlı konumuzu incelediniz. Konuya diar soru ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz. Ayrıca kilonuz ne olursa olsun, gebelik sırasında herhangi bir diyet veya kilo verme planına başlamadan önce doktorunuza danışın.

Hamilelikte Beslenme Klavuzu Gebelikte beslenme kadınlar kulübü Nasıl beslenmeli nasıl kilo almalı tüm ayrıntılar burada

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir