Gebelik

Gebelikte bebeğin cinsiyeti ne zaman görülür ?

Gebelikte bebeğin cinsiyeti ne zaman görülür ? Gebe olduğunu öğrendikten sonra anne adayı heyecanla bebeğinin cinsiyetini merak etmeye başlar. Bebeğin cinsiyetinin önceden belirlenmesi bebek içinde hazırlıkların bir an önce olmasına olanak sağlar. Bebeğin cinsiyetini öğrenmenin en kolay yolu ultrason muayenesidir. Bebeğin cinsiyeti en erken 13. hafta civarında anlaşılabilir. Fakat bu her zaman da mümkün olmayabilir. Bu dönemde bebeğin cinsiyetin de yanılma payı olacaktır. Bebeğin cinsiyeti olarak gebeliğin 16-17 ve 20 . haftaların da net olarak izlenebilir.

 

Ultrason , doktorların fetüsün sağlığını belirlemede önemli bir araç olabileceği gibi bebeğin cinsiyetinide göstermektedir. Bazı hekimler bebeğin cinsiyetinde yanılabilir. Fakat bir sonraki ultrason muayenesi bebeğinizin cinsiyeti hakkın da bilgi verebilir. Ultrason dışında geleneksel yöntemlerle bebeğin cinsiyet tespiti yapılmaz. Ultrason incelemesi dışında amniyosentez, koryon villus biyopsisi ve kordonsentez uygulamaları ile bebeğin cinsiyeti belirlenebilir. 23. kromozom çifti, bebeğin cinsiyetini belirler. Annenin yumurtası bir X kromozomu, babanın sperminde ise başka bir X veya Y kromozomu bulunur. Bir XX kombinasyonu bebeğinizin kız ve XY kombinasyonu ise bebeğinizin erkek olduğu anlamına gelir.Fetüs gelişmesinin ilk birkaç haftasında bebeğinizin iç ve dış genital yapıları aynıdır, ancak organlar sonunda değişecektir. Erkek ve dişi fetuslar birinci trimesterlerin çoğunda oldukça benzer görünmektedir.

Gebeliğin 20. haftasında ultrason neleri tespit eder?

Kaç tane bebeğiniz var
Bebeğinizin konumu
Bebeğinizin boyu ve ağırlığı
Plasentanın ve kordonun pozisyonu ve amniotik sıvı miktarı
Bebeğinizin beyni, kalbi, akciğerleri, mide, özofagus ve trakea, böbrekler ve genel anatomisi
Bebğinizin parmakları yüz görünüşü ve dudak ve damak.

20 haftalık tarama herhangi bir veya tüm anormalliklerin % 100 tespit edilmesini sağlamıyor. Ortalama olarak yaklaşık% 50 bulgulanabilir. Yapısal anormalliklerin yaklaşık % 40ila 70 inin 20 haftalık bir ultrasonda tespit edilebileceği tahmin edilmektedir. Ultrason bulguları uzman bir sonograf uzmanı ve / veya radyolog tarafından incelenecek ve rapor edilecektir. 20 haftalık bir ultrasona sahip olmanın en büyük ikramiyesinden biri, gebeliğin bu aşamasında bebeğinizin bir erkek veya kız olup olmayacağını görmektir. Bazen ekranda bebeğin cinsiyeti net olarak anlaşılabilir fakat bebeğin konumu cinsiyeti görmeyide engelleyebilir.

Ultrasonların gebelik sırasında çeşitli amaçları vardır, ancak çoğu kez en çok ilgi gören kullanım, bebeğin cinsiyetini ortaya koyma yeteneğidir. Bazı uzmanlara göre, erken ultrason muayenesi bebeğin cinsiyetinde yanılmaya neden olabilir. Kesin olarak 20 . haftada yapılan ultrason muyanesi bebeğinizin cinsiyetini gösterir. Ultrason 18 hafta sonra yapılırsa, yüzde 80 ila 99 arasında değişen çok yüksek bir doğruluk oranı bulunur. Hamileliğinizin erken döneminde ultrasonla bbeğin ciniyetinde yanılma olabilir. 20 haftaya yaklaşana kadar beklemek genellikle yüzde 94 ün üzerinde bir doğruluğa sahiptir. Bebeğin pozisyonu, teknisyenin deneyimi,ultrasonun zamanlaması cinsiyeti belirlemede önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir