Gebelik

Gebelikte 40. hafta belirtileri nelerdir ?

40. hafta, hamileliğin neredeyse bitmesidir. Dokuz ayını tamamladınız ve artık doğuma hazırsınız.Aslında, birçok hamile kadın 40 haftadan önce doğum yapmakatdır.Ancak bazı durumlarda, 40. haftayı geçebilir. Bu hafta, hamilelik yolculuğunun sonuna yaklaşıyor ve bebeğinizle tanışmak üzeresiniz.

 

 

Bebeğiniz artık tam olarak büyüdü ve şimdi doğmaya hazır.Hamileliğinizin resmi sonudur, ancak gebeliklerin yaklaşık % 30 u 40 haftadan uzun sürmektedir. Gebeliğin 40. haftasında, aşağıdaki belirtilere sahip olabilirsiniz:

Pelvik ağrı ve rahatsızlık: Bebek pelvise daha fazla baskı yapar ve böylece ağrı ve rahatsızlığa neden olur. Dahası, bebeğin anne karnındaki baş hareketleri pelvis bölgesinde keskin bir ağrıya neden olacaktır.Bebek hareket ettikçe kaburgalarınızdan gelen basınç açığa çıkar. Sahte kasılmalar daha sık olur ve onları gerçek doğum sancılarıyla karıştırabilirsiniz.Braxton Hicks kasılmaları düzenli olarak geliyorsa durumu doktorunuza bildirmelisiniz.Doktorunuz servikal genişlemeyi belirlemek için vajinal muayene yapabilir. Bu da, kasılmaların gerçek mi yoksa yanlış mı olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

Vajinal akıntı: Bebeğiniz doğum kanalına doğru iter. Bu vajinal akıntı, beyaz ve açık veya hafif pembemsi görünen kanla birlikte olabilir.Ağrılı bacak krampları: Onları özellikle geceleri yaşayabilirsiniz.Bebeğin başı tarafından uygulanan basınç kasık ve sırt ağrısına neden olabilir.Rahatsızlıklar zirvede olacak ve uykusuzluk nedeniyle yorgun hissedebilirsiniz.Hormonal seviyedeki artış ve ekstra kilo sizin yorgun hissetmenizi sağlar. Hormonal değişiklikler hamilelik sırasında kan damarlarının genişlemesine neden olur.Kalbe giden kan akışındaki kısıtlama, kanın bacak damarlarında ve rektumda birikmesine neden olarak, varislere ve hemoroidlere neden olabilir.Fetal aktivitede yavaşlama: Bebeğin tam vadeye ulaşması nedeniyle, serbestçe hareket etmesi ve hareketleri azalması için yeterli alan kalmayacaktır.

Sık idrara çıkma: Genişlemiş uterus, mesanenize baskı uygular, bu da sık sık idrar çıkmanıza neden olur.Ayrıca, böbreklere kan akışında bir artış sık idrara çıkma ile sonuçlanır.Ellerin, yüzün ve ayakların şiddetli şişmesi, 40. haftaya doğru görülen yaygın bir semptomdur. Artan estrojen seviyesi su tutulmasına neden olur. Sıcak basmaları ; Son tarihinize doğru farkedebileceğiniz en yaygın semptomdur. Nefes alabilen giysiler giymek ve kendinizi nemli tutmak, serin kalmanıza yardımcı olacaktır.Bu hafta içinde kasılma ve suyunuzun gelmesi olasıdır. Böyle bir durumda zaman kaybetmeden hemen doktora görünün.

Göbek büyürken , anne yürümekte ve diğer düzenli aktivitelerde zorluk çekmektedir.Bu dönemde çatlaklar belirginleşmektedir.Kolostrum yani gögüsün ürettiği ilk besleyici sarı süt gögüslerinizden sızmaya başlayacaktır.Hormonal değişiklikler nedeniyle, ruh hali değişimleri de yaşayabilirsiniz.Fiziksel değişiklikler esas olarak vücudunuzun doğum için hazırlandığı ve bebeğinizin büyüdüğü için ortaya çıkar.Vücudunuzdaki ve bebeğinizdeki değişiklikler doktorunuza düzenli ziyaretiniz sırasında yakından izlenir.

Periyodik karın krampları, sırtta keskin ağrılar,açık kahverengi yada pembe akıntı,ishal,vajinadan su gelmesi doğumun işaretleridir. Enfeksiyonları önlemek için, sizi kuru ve temiz tutan bir hijyenik ped takın ve zaman kaybetmeden hastaneye gidin.Doğum başladığında ağrı, serviks tamamen açılıncaya kadar yoğun ve güçlü bir şekilde büyür. Ayrıca kramplarınız da olabilir. Ağrınız dayanılmaz hale geldiğinde, doktorunuz epidural anesteziye ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edecektir. Hastaneye giderken ihtiyaç duyduğunuz kıyafetleri ve diğer şeyleri hazırlayın.Doğum başlangıcını beklerken sakin olun. Doğum sırasında size yardımcı olacak solunum egzersizleri yapabilirsiniz.

Tebrik ederiz! Muhtemelen bu hafta bebeğinizi kucağınıza alacaksınız. Makalede yer alan septomlara dikkat edin ve septomlara sahipseniz en kısa zamanda doktorunuzla iletişime geçin. Sevgili okurlar gebelikte 40. hafta belirtiler nelerdir başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair yorum ve sorularınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilrisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir