Gebelik

Gebelikte 22. hafta belirtileri nelerdir ?

Bebeğiniz şimdi baştan aşağı 20cm civarında, hindistan cevizi büyüklüğünde ve büyümeye devam ediyor. Plasentanız  aynı zamanda hamileliğiniz boyunca büyümeye devam edecek ve küçüğünüz için besin sağlayacaktır.Şimdi yediğiniz şey, bebeğinizin doğduktan sonra tercih ettiği tatları etkileyebilir, bu nedenle bol miktarda sağlıklı yiyecek yiyin.

 

 

Bebeğinizin akciğerleri henüz rahmin dışındaki yaşam için hazır değiller ama hızlı gelişiyorlar. Birçok kadın ikinci trimesterin ortasında iyi hisseder, ancak ortaya çıkabilecek bazı rahatsız edici şeyler vardır. 22. haftada karşılaşabileceğiniz belirtiler şunları içerir:

varisli damarlar
hemoroid
karın ağrısı
backaches
pelvik basınç
vajinal akıntıda değişiklikler

Hamilelik sırasında artan kan akışı varislere neden olabilir. Bunlar genellikle bacaklarınızda görünür, ancak kollar ve gövde gibi diğer vücut kısımlarında da görünebilirler.Hemoroid hamilelik sırasında başka bir yaygın şikayettir. Büyüyen rahiminizden anüsünüzde ekstra basınç, hemoroid oluşumuna katkıda bulunabilir. Hamilelik hormonları ve zorlanma aynı zamanda hemoroidlere de yol açabilir.Çok miktarda sıvı içilmesi ve lif içeriği yüksek olan yiyecekler hemoroidleri önlemeye yardımcı olabilir.

22 Hafta Hamilelik kaç aylıktır.

Dört ay ve dört hafta hamilesiniz. Hamileliğin 22 günü sona erdiğinde, resmi olarak beş aylık hamile olacaksınız.

 

Bu hafta hakkında düşünülmesi gerekenler

 

Bebeğinizi, X-ışınlarının, cep telefonlarının ve diğer yüksek teknoloji ürünü cihazların görünmeyen tehlikelerinden koruyun.

22. haftada bebeğiniz olgunlaşmaya ve gelişmeye devam ediyor.Kasları geliştikçe, parmaklarının kavranması güçleniyor ve göbek kordonuna tutunabilirler .İlk bağırsak hareketi, mekonyum olarak bilinen bağırsak sistemi meydana gelir. Kaslar gelişiyor, artan aktiviteye yol açıyor.Bebeğin kalp atışı bir stetoskop ile duyulabilir.Tırnakları büyüyor kaş ve kirpikler ortaya çıkıyor.Gözler tamamen oluşuyor, ama irisler hala renksiz.Dudaklar oluşuyor.Pankreas oluşur ve olgunlaşmaya devam eder.Lanugo olarak bilinen bir tür tüy, şimdi bedeni örter.Bebeğiniz enfeksiyona karşı doğal bir savunma görevi görecek bir bağışıklık sistemi kurmaya başlar. Ayrıca vücut ısısını üretmek ve ılık tutmak için yağlı doku üretmeye ve depolamaya başlayacaktır.

Yapılacak şeyler

Bu zamana kadar, genetik testi tamamlamış  olmalısınız.

Bebeğiniz sindirim sistemi için iyi bir uygulama olan amniyotik sıvıyı yutmaya devam ediyor . Vücudu sıvıdan az miktarda şeker emiyor, bu da plasentan aldığınız beslenmeyi tamamlıyor . Onun sindirim sistemi yapışkan bir yan ürünü olan mekonyum bağırsaklarında birikmeye başlar . Bebeğiniz doğduğunda, ilk kakası olacak .Bir kız çocuğu yaşıyorsanız, anne sütü yapmaktan sorumlu olan meme bezleri bu hafta gelişmeye başlar . Eğer bir erkek bebeğiniz varsa, onun testisleri artık pelvisinden skrotumuna inmeye başlıyor . Not: her bebek farklı gelişir. Bu sayfa, bir fetüsün rahminde nasıl büyüdüğüne dair genel bir fikir vermek için tasarlanmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir