Sağlık

Cep telefonunun zararları nelerdir ?

Günümüzde insanların birbiriyle iletişim kurmak için kullanılan farklı türde cep telefonu cihazları bulunmaktadır. Cep telefonları tüm dünyada günlük hayatın bir parçasıdır.Cep telefonları, işlevlerini genişleterek sürekli olarak geliştirilmekte ve bu da aşırı kullanım ve bağımlılık olasılığını artırmaktadır. Günümüzde korkutucu bilinmeyen teknoloji risklerinden biri de cep telefonlarından gelen radyasyon sorunudur. Bu mobil cihazlara uzun süre maruz kalmanın insanlara zarar vermesine veya hastalığa neden olup olmayacağı konusunda hala açık bir soru var.Cep telefonlarının insanlarda hastalıklara neden olduğunu kanıtlayan kesin bilimsel kanıtlar olmasa da, uzun süre cep telefonu kullanımı ve beyin kanseri, tükürük bezi tümörleri, migren ve vertigo ve azalmış erkek sperm sayısı arasındaki bağlantıyı gösteren araştırmalara işaret etmektedir.

 

 

 

Akıllı telefonların aşırı kullanımı uykusuzluğa yol açabilir:

 

Akıllı telefon bağımlısı insanlar, gece geç saatlerde telefon kullandığı için uykusuzluktan müzdariptir.Bununla birlikte, telefonlarda mevcut olan materyaller de beynimize kötü etkide bulunmakta, bu da daha sonra depresyona, kaygıya, üzüntüye ve daha birçok soruna dönüşmektedir.

Çoğu zaman akıllı telefonlar video izlemek, fotoğraf çekmek, video oyunları oynamak ve sohbet etmek için kullanılır. Bazıları Bazı insanalr bunları yapaerken gözlerini kırpmayı unutur.Tüm bu aktiviteleri yaparken, telefonlardan gelen parlaklık veya menzil gözümüzün ışığını etkiler. Ayrıca yazı tipi boyutu da gözle ilgili komplikasyonlar yaratır. Bu problemler gözlerimizi zayıflatabilir ve bazen insanlar görme güçlerini kaybeder.

Şiddetli baş ağrısı , uzun süre aşırı telefon kullanımının bir sonucudur. Cepten gelen zararlı ışınlar, beyin fırtınasına ve stres ve depresyona neden olabilir. Genelde, whatsapp ve facebook kullanırken, bu şeylere bağımlı olan insanların neredeyse tamamı, sağlık sorunlarına neden olan vücut duruşlarını umursamıyorlar. Boyun ağrısı bel ağrısı omuz ağrıs geliştirebilirsiniz. Akıllı telefonlar ekranında, çıplak gözle fark edilmeyen veya görülemeyen birçok bakteri vardır.Ve bu bakteriler yüzünden hastalanabilirsiniz. Kullanım ayrıca bağımlılık ile sonuçlanır.

Cep telefonları günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş bir kaç cihazdan biridir. Uzun yıllardan beri uzun vadeli kullanım riskleri konusunda hala bir belirsizlik var ve bunun üzerinde araştırmalar devam ediyor.Cep telefonlarının kullanımından herhangi bir sağlık riski varsa, çocuklar daha hassas olabilirler çünkü bedenleri ve sinir sistemleri hala gelişmektedir.Çocukların kafatasları yetişkinlerden daha incedir ve beyinleri hala gelişmektedir. Bu nedenle, cep telefonlarından gelen radyasyon beyinlerine daha derinden nüfuz eder ve daha fazla hasara neden olur.

 

Cep telefonunu cebinizde veya sütyeninizde taşımayın. Cep telefonları, aktif olarak kullanmadığınız zamanlarda bile sürekli radyasyon yayar. Özellikle hamile kadınların cep telefonu maruziyetlerini azaltması önemlidir çünkü araştırmalar cep telefonu radyasyonunun gebeliğin gelişmesinde beyin ve üreme sistemine zarar verebileceğini göstermiştir.Cep telefonunu başınızdan ve vücudunuzdan uzak tutmaya çalışın. Konuşurken kulaklık kullanın.Bir cep telefonu veya kablosuz cihaz kullanırken çocukların maruz kalmalarının ne kadar yakın olduğunun farkında olun ve çocukların maruziyetini en aza indirin

 

Bir cep telefonu ihtiyacını en aza indirmek için mümkün olduğunda kablolu bir ev telefonu kullanın. Mümkün olduğunda sesli çağrılar yerine kısa mesaj kullanın.Wi-Fi OFF ve Bluetooth OFF ile daha sık telefonunuzu kapatın veya uçak moduna ayarlayın.Wi-Fi özellikli dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve diğer kablosuz aygıtlar (oyun aygıtları gibi), kullanmıyor olsanız bile her zaman iletiyor, bu nedenle bunları kapatmayı unutmayın.Cep telefonunuzun veya kablosuz cihazınızın yanında uyumaktan kaçının. Cep telefonları yatmadan önce kapatılmalıdır.Bir çocuğun cihazınızda bir film izlemesini veya müzik dinlemeyi planlıyorsanız, önce indiriniz, ardından gereksiz radyasyon maruziyetini önlemek için cihazınızı uçak moduna geçiriniz.

 

Kullanıcı kılavuzunda bulunan telefon üreticisinin uyarılarını takip edin ve cep telefonunuzu her zaman kafanıza veya vücudunuza karşı kullanmaktan kaçının.Cep telefonu görüşmelerinizin süresini sınırlayın. Bu basit bir matematiktir. Bir çocuğun vücudu hala gelişiyor ve cep telefonu radyasyonu bir çocuğun beynine yetişkin bir beynin daha derinlerine nüfuz ediyor. Bu radyasyonun çocukların gelişimi üzerindeki etkisi konusunda çok az çalışma yapılmıştır.Gerekmedikçe çocuğunuza cep telefonu vermeyin.

Cep telefonları, vücudun emebileceği bir elektromanyetik radyasyon yayar. Bu tür maruziyet ve çeşitli kanserler arasındaki ilişki hakkında çok fazla araştırma yapılmasına rağmen, sonuçlar çelişkili ve sonuçsuz.Elektromanyetik dalgaların insan gözü üzerindeki etkisini inceleyen bilim adamları, cep telefonu kullanımının, retina, kornea ve gözün diğer göz sistemini etkilemekten ayrı olarak lenste erken katarakta da yol açabileceğini söylüyorlar.Cep telefonları ve akıllı telefonlar hayatımızı çok daha kolay hale getirirken sağlığımızda boazabiliyor. Bu nedenle gerekmedikçe kullanmaktan kaçınmak gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir