Sağlık

Bebeklerde asit reflüsüne ne iyi gelir ?

Not: Eğer bebeğiniz, zayıf bir büyüme belirtileri gösteriyorsa, bebeğiniz yemek yemekte zorlanıyorsa, tekrarlayan kusma, dışkıda kan, kronik öksürük ve yemek yedikten sonra sıra dışı sinirlilik belirtiyorsa doktora danışın. Bu belirtiler, zayıf büyümeye neden olabilen gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) gibi daha ciddi bir durumu göstermektedir.

 

 

 

Yetişkinler gibi, bebekler de asit reflüsü geçirme eğilimlidirler. Ne yazık ki, çoğu için oldukça sık olabilir. Bebeklerde, yemek borusu ve mide arasındaki kas henüz tam olarak olgunlaşmamıştır, bu nedenle midenin içeriği daha kolay geriye doğru akar. Belirli faktörler, çoğu durumda bebek reflüsüne katkıda bulunur.Bebek reflü ve ilişkili rahatsızlıkların durumunu azaltmada etkili olan bazı doğal ilaçları deneyebilirsiniz yalnız denemedn önce mutlaka hekime danışmanızı öneriyoruz.

Asit reflüsü olan bebekler genellikle uyumakta zorlanırlar. Aslında, yanlış bir uyku pozisyonu ve zamanlama durumlarını kötüleştirebilir . Havlu çarşaf yardımıyla bebeğinizin yastığını yaklaşık 30 derece yükseltiniz. Bebeğinizin üst gövdesi yükseldiğinde, yerçekimi işini yapar ve mide içeriğinin tekrar özofagusa geri dönmesini engeller.Özofagustan asidi temizlemek için bebeğinizi sol tarafında uyumaya çalışabilirsiniz.Bebeğinizi asla uyku pozisyonundayken beslemeyin. Emzirirken bebeğinizin kucağınızda dik durması ve beslendikten hemen sonra bebeğinizi yerine yatırlıması gerekir.Bebeğinizi beslendikten sonra en az 30 dakika boyunca dik tutun.

Düzenli masaj, bebeklerde solunum ve sindirim sistemlerinin işleyişini iyileştirmeye yardımcı olur.Masaj, vagus siniri, solunum ve sindirim sistemlerinin çeşitli bölgelerini kontrol eden beyindeki sinirleri uyarır. Vücudun daha hızlı gelişmesine yardımcı olur, böylece her vücut parçası daha çabuk çalışmaya başlar.Masaj bile bilişsel yetenekleri geliştirmeye yardımcı olur, ağlamayı azaltır ve uyumaya yardımcı olur .

Bebeğinizi yatma pozisyonuna getirin.
Bebeğinizin karnına biraz sıcak zeytin yağı veya hindistancevizi yağı sürün.
Mideye nazikçe 3 ila 4 dakika boyunca saat yönünde masaj yapın.
Son olarak, ellerine ve bacaklarına masaj yapın.
Günde 2 veya 3 kez tekrarlayın.
Not: Bebeğinizi bir yemekten hemen sonra masaj yapmayın.

Bebeklerin asit reflüsü belirtileriyle başa çıkmasına yardımcı olmak için, bazı temel hareket egzersizlerini denemelisiniz.Egzersiz sindirimi artırmaya yardımcı olacaktır. Ancak, bebeğinizi egzersizden yaklaşık 30 dakika öncesine kadar beslememeniz ve bir egzersiz seansından hemen sonra asla beslememeniz gerektiğini unutmamak önemlidir.

Elma sirkesi, asit reflüsü epizodları yaşayan bebekler için iyi bir ilaçtır.Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve bebeğinizi sık hastalıktan koruyabilir.Bir bardak ılık suya 1 çay kaşığı kesinlikle organik olmalı elma sirkesi ekleyin.Bu karışımın birkaç kaşığını bebeğinize düzenli aralıklarla verin. 1yaşından küçük bebeklere verilmez ayrıca mutlaka hekime danışmanızı öneriyoruz.

Hindistan cevizi yağının anti-enflamatuar özelliği, reflüden enflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Sindirim sistemini daha etkin çalışmasını sağlar.Hindistancevizi yağında güçlü bir antimikrobiyal yağ asidi olan lorik asit de yeni doğanların bağışıklık sistemini korur.Hindistan cevizi yağını yarım çay kaşığı olarak bebeğinize içirin. Yalnız organik olmasına özen gösterin ve yine mutlaka hekime danışın.

Papatya, bebek asit reflüsü için bir başka mükemmel doğal çözümdür. Antispazmodik ve sedatif özellikleri, sindirimi artırmaya yardımcı olur, kolik ağrısını hafifletir ve gevşemeye neden olur .Bebeğinize günde iki defa 2 kaşık papatya çayı içirin.Sevgili okurlar sizler asit reflüsü olan bebeğinize ne gibi kürler uyguluyorsunuz ? Diğer anne adaylarına yardımcı olmak için deneyimlerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir