Gebelik

Anne karnında bebeğin ilk hareketi ne zaman başlar ?

Anne karnında bebeğin ilk oluşumu ne zaman hissedilir Anne karnında bebeğin ilk hareketleri kalp atışı ne zaman başlar duyulur tüm ayrıntılar burada

Hamileliğinizin en heyecan verici anlarından biri, bebeğinizin o ilk küçük hareketlerini hissederken yaşanır. Bu minik hareketler bebeğinizin geliştiğini ve içinizdeki küçük yaşama daha yakın hissetmenize yardımcı olduğuna dair sizi temin eder. Bebekler çoğunlukla kendi çevrelerinde olup bitenlere tepki olarak hareket etme eğilimindedirler. Çok fazla gürültü, ışık veya hatta güçlü gıdalar bebeğinizi tekmeleyip hareket ettirmeye teşvik edebilir. Bu makale gebelikte bebeğin ilk hareketleri hakkın da bilgiler vermektedir.

Anne karnın da bebeğin ilk hareketleri

Bebeğinizin ilk kez hareket ettiğini hissederseniz hamileliğinizde özellikle heyecan verici ve duygusal bir an olabilir. Hamileliğinizin 16-25. Haftaları arasında bebeğinizin hızlanma olarak adlandırılan ilk hareketlerini hissetmeniz gerekir. İlk hamileliğiniz ise , bebeğinizi 25 haftaya yaklaşana kadar hissetmeyebilirsiniz. İkinci hamilelik ile bazı kadınlar hareketleri 13 haftaya kadar hissetmeye başlarlar. Oturduğunuzda veya yatarken sessiz bir konumdaysanız bebeğinizin hareket ettiğini hissetme olasılığınız daha yüksektir. Hamile kadınlar genelde karınlarında ki seyirmeyi kelebek çırpınması olarak nitelendirmektedir. İkinci veya üçüncü gebelik deneyimi olan anneler bebeğin hareketlerini gaz , açlık ve diğer iç hareketlerden ayırmada daha ustalık duyarlar. İkinci ve üçüncü trimesterlerinizde hareketler daha belirgin olmalıdır ve bebeğinizin tekmelerini, ve dirseklerini hissedebilirsiniz.

Bebeğin hareketlerini ne zaman hissedebilirim ?

Hamileliğinizin başlangıcında, her seferinde birkaç çırpınma hissedebilirsiniz. Ancak bebeğiniz büyüdükçe – genellikle ikinci trimesterde , tekmeler daha güçlü ve daha sık olmaktadır. Bebekler, uyanıklık ve uyku arasında değiştikçe, günün belirli saatlerinde daha fazla hareket etme eğilimindedir . Bebeğinizin hareketlerini en erken 9. haftadan itibaren hissedebilirsiniz. Usg incelemesin de bebeğinizin hareketlerini bu haftada da görebilirsiniz. İlk gebeliklerde bebeğin belirgin haftaları geç hissedilebilir ve hareketleri görmek 16- 20. haftalarda mümkün olabilir.

Erkek bebekmi yoksa kız bebekmi daha erken hareket etmeye başlıyor ?

Evet bu soru anne adayları tarafın dan hayli merak konusu olmakla birlikte şehir efsanesine dönmüştür. Açıkçası cinsiyet açısın dan fark olmamakla birlikte kız ve erkek bebekler aynı haftalarda hareket etmeye başlamaktadır.

Bebek sürekli hareket edermi ?

Bebeğiniz sürekli hareket etmez. Bebeğinizinde uyumaya ve dinlenmmeye ihtiyacı vardır. Bebeğiniz fazla hareket etme etkinliği göstermiyorsa endişelenmeyin. Hamileliğinizin sonuna doğru, bebeğiniz daha uzun süre dinlenir. Bunlar 50 ila 75 dakika arasında uzun süre olabilmelerine rağmen genellikle aynı anda yaklaşık 20 dakika sürer . Bununla birlikte bundan çok daha uzun sürebilir.

Bebeğim hareket etmiyor nedeni nedir ?

Bebeğiniz büyüdükçe, hareketlerini daha iyi ayırt edebileceksiniz. Bebeğinizin en aktif olduğu günün saatlerini de öğreneceksiniz. Bazı bebekler doğal olarak diğerlerine göre daha az hareket eder. Hareket yetersizliği de bebeğinizin uykuda olduğu anlamına gelebilir. Bebeğiniz büyüdükçe ve uterusta dolaşmak için daha az alana sahip olduğu için, 32. haftadan sonra daha az tekme hissedebilirsiniz. Bebeğiniz düzenli olarak hareket etmeye başladıysa ve iki saatlik bir süre içinde en az 10 hareket hissetmiyorsanız veya hareketler önemli ölçüde yavaşlamışsa, doktorunuzu arayın.

Bebek Hareketi Zaman Çizelgesi

İşte bebeğinizin olası hareketleri için bir rehber.

12. Hafta: Bebeğiniz hareket etmeye başlamalıdır, ancak muhtemelen hiçbir şey hissetmeyeceksiniz, zira bebek hala çok küçüktür.
16. Hafta: Bazı hamile kadınlar, kelebek benzeri küçük çırpınışlar hissetmeye başlarlar.Bu duygu sadece gaz olabilir, yada hareket eden bebek olabilir.
20. Hafta: Bebeğinizin gelişimindeki bu noktada, bebeğinizin ilk hareketlerini gerçekten hissetmeye başlayabilirsiniz.
24. Hafta: Bebeğin hareketleri daha da yaygınlaşmaya başlamıştır. Ayrıca bebeğinizin hıçkırıklığı gibi hafif titreme hissetmeye başlayabilirsiniz .
Hafta 28: Bebeğiniz sık sık hareket ediyor. Tekmeler nefesinizi kesebilir.

28 hafta sonra bebeğiniz günde en az 6 defa bir kez hareket etmelidir. Bebeğin her saat 6 kez hareket etmesi gerekmez, ancak her gün bir etkin saati olmalıdır. Bebek hareket etmeyi bırakırsa, bir problem söz konusu olabilir. Bebeğe kordon dolanmış olabilir, yada aminyon sıvısı azalmış olabilir. . Şayet bebeğiniz hareket etmiyorsa biraz meyve suyu için ve 1 saat boyunca sol tarafa yatın. Bu an da bebeğiniz hareket etmediyse mutlaka doktorunuzla iletişime geçin. Sevgili anneler ne diyor okuyucuları ; anne karnın da bebeğin ilk hareketleri adlı makalemizi incelediniz. Sizler de bu başlık altın dan deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Konuya diar sorularınızı bu başlık altın dan yönlendirebilir, en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.

Anne karnında bebeğin ilk oluşumu ne zaman hissedilir Anne karnında bebeğin ilk hareketleri kalp atışı ne zaman başlar duyulur tüm ayrıntılar burada

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir